Nieuws
Home / Nieuws / Lancering Koekoeksjong een feit!

Lancering Koekoeksjong een feit!

Door
In Nieuws
0

Liefhebbers van typisch Engelse misdaadverhalen hebben er lang naar uit moeten kijken: de officiële verschijning van “Koekoeksjong” van de alom bekende J.K. Rowling. In eerste instantie was de verschijning gepland voor het voorjaar van 2014. Dat het boek toch eerder op de markt is verschenen, is waarschijnlijk voornamelijk een strategische zet te noemen: op die manier kan de consument het boek immers cadeau doen voor de feestdagen. Een logische keuze, want wat is er nu lekkerder dan met een spannende pil op de bank kruipen? Of op bed, in bad of in de trein, want “Koekoeksjong” verschijnt tevens als e-book en is dus gemakkelijk overal te lezen. Een duurzame oplossing, want voor een e-book hoeven uiteraard geen bomen te worden gekapt! Liever lezen op de traditionele manier? Dat is natuurlijk ook mogelijk. “Koekoeksjong” is te koop bij vrijwel elke zichzelf respecterende (internet)boekhandel:

De vertaling van ”Koekoeksjong”: even aanpoten

Het feit dat uitgeverij Meulenhoff Boekerij de lancering van “Koekoeksjong” naar voren heeft geschoven, had uiteraard wel consequenties voor Sabine Mutsaers, de vertaalster van de nu al befaamde thriller van J.K Rowling. De uitgeverij verklaart hierover dat zij wel een tandje harder heeft moeten werken, maar de klus dus prima aangekund heeft.

”Koekoeksjong” verschijnt onder naam pseudoniem

Ook al weet inmiddels iedereen dat het boek geschreven is door J.K Rowling (bekend van de Harry Potter-serie), op de kaft van “Koekoeksjong” prijkt de naam Robert Galbraith. Dit is immers de naam waaronder J.K. Rowling het boek uit had willen brengen, ware het niet dat haar werkelijke identiteit bekend is gemaakt via een loslippig advocatenkantoor. Voor de fans maakt het niet uit welke naam er op de kaft prijkt: Galbraith of Rowling, de avonturen van Cormoran Strike blijven er even adembenemend door.

Mieke
Mieke
Vaste lezer van J.K. Rowling. Energiek en houdt van actie.
Recommended Posts

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment
Neem contact op

Helaas zijn we op dit moment niet aanwezig. Zodra u een mail stuurt beantwoorden we deze binnen twee werkdagen. Tot mails!